Rampen en drempelhulpen voor rolstoelen

ALTEC GMBH is een innovatief bedrijf uit Duitsland, Duitse kwaliteit dus ! Het bedrijf ligt in de buurt van het Meer van Konstanz en de Zwitserse grens. Een perfecte omgeving om ideeën om te zetten in actie. Voor elke situatie maakt ALTEC een correcte oplossing. ALTEC staat voor kwaliteit, duurzaamheid, diversiteit en betaalbare oplossingen.


           ALTEC TYPE SBA

Deze tweedelige ramp kan worden gebruikt voor verschillende hoogten. Ze zijn lichtgewicht en eenvoudig te hanteren. De SBA ramp moet kunnen rusten op een drempel.


ALTEC TYPE SBS

SBS brugrampen zijn aangewezen om kleine drempels te overbruggen tot tot 35 mm hoog en tot 120 mm breed. Deze drempels zijn licht en gemakkelijk te hanteren.


 


ALTEC TYPE SBK

De ALTEC SBK rampen worden op maat gemaakt (de hoogte is nodig) om een drempel te overbruggen. Deze rampen blijven normaal gezien ter plaatse, ze hebben een antislip oppervlak en zijn onderhoudsvrij.


ALTEC TYPE BTR

De ALTEC BTR ramp is een tweedelige ramp die zorgt voor gemakkelijke toegang van binnen naar buiten en omgekeerd. De buitendrempel kan ter plaatse blijven liggen, het binnenstuk kan weggenomen worden indien gewenst. 


ALTEC TYPE ABS

Deze aluminium ramp biedt een excellent compromis tussen een zeer laag gewicht en een zeer hoog draagvermogen. De ramp is robuust en gemakkelijk te hanteren. De helling is vervaardigd uit een extruded profiel dat op lengte gesneden en gebogen worden. Met een interne breedte van 150 mm en een totale breedte van 235 mm zijn deze rampen ideaal voor rolstoelgebruikers. De ramp kan eenvoudig worden opgeborgen of gestapeld. De randen van 45 mm hoog zorgen voor een extra veiligheid. De rampen zijn antislip.


ALTEC TYPE ABS-F

Deze opvouwbare versie van de ALTEC ABS is opplooibaar en daardoor makkelijk mee te nemen, op te stapelen of te vervoeren.


ALTEC TYPE ABS-Z

In het geval van een kleine bagage ruimte zijn de driemaal opvouwbare ABS hellingen een ideale oplossing. Ze zijn vervaardigd uit een extruded profiel en bieden een uitstekende balans tussen laag gewicht en capaciteit. Met een interne breedte van 150 mm zijn ze ook geschikt voor rolstoelen met offset assen.


ALTEC TYPE RAS

Deze oprijrampen type RAS zijn gemaakt van een super sterke aluminiumlegering. Het loopvlak is bedekt met een duurzame anti-slip coating.


ALTEC TYPE RAS-F

Het betreft een pooibaar type van de ALTEC RAS oprijhelling. Doordat de helling plooibaar is kan deze weggeborgen in een kleinere ruimte.


ALTEC TYPE RAS-W

Deze hellingen kunnen permanent geïnstalleerd worden in het voertuig. De hellingbanen worden vastgemaakt via een draaimechanisme aan het voertuig. Tijdens het transport van de hellingen worden deze verticaal gefixeerd. Elk paar hellingen wordt geleverd met een montagekit. De complete set bestaat uit:

  • 1 paar hellingen
  • 1 stalen as (Lengte 1800 mm)
  • 1 installatie kit 

ALTEC TYPE RLK

Deze aluminium ramp is bedoeld om gemakkelijk bediend te worden door 1 persoon. Het vouwen en ontvouwen van de ramp wordt moeiteloos mogelijk gemaakt door het gebruik van gasveren. De oprit is gemaakt van  geëxtrudeerd aluminium profielen die zijn geperforeerd met extra reliëf tot een perfect anti-slip oppervlak. Tevens laten de openingen toe dat regen en sneeuw snel verdwijnen. Het totaal gewicht blijft ondanks alles laag. 


ALTEC TYPE RLK-Z

Dit RLK-Z type ramp is een in 3 vouwbare delen RLK ramp en is bedoeld voor voertuigen met een lagere hoogte. 


ALTEC TYPE RRD

Dit afwijkend RLK type is zo gebouwd dat de opgevouwen ramp tegen de zijkant van de bus of bestelwagen kan vastgemaakt worden zodat de opening vrij blijft.

  

ALTEC TYPE AOL-R

De rolstoelhellin AOL-R is bedoeld om een rolstoelbrug te maken over enkele traptreden of over een obstakel. De AOL-R is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium met perforatiegaten en een extra antislip profiel.

       

ALTEC TYPE CUSTOM Hier wordt een ramp op maat gemaakt op basis van de situatie en de mogelijkheden. Dit maatwerk duurt iets langer dan stockverkoop maar de ramp is dan ook volledig op uw maat gemaakt. 

  


LEVERING EN INSTALLATIE

We beseffen zeer goed dat u uw nieuwe ramp  snel geleverd en geplaatst wil hebben. Daarvoor doen wij ons uiterste best. Na een grondige plaatsopname en de nodige metingen wordt de bouwtekening naar de fabriek ALTEC gestuurd. Hun ingenieurs controleren de bouwtekening en adviseren gunstig voor de levering uit voorraad of de productie. Meestal kunnen we de ALTEC rampen binnen de 2 tot 6 weken na onze bestelling ontvangen. Onze gediplomeerde en ervaren techniekers komen op afspraak de ramp installeren, normaal gezien binnen de  2 tot maximaal 8 weken na bestelling. Na installatie geven wij u een demonstratie van alle mogelijkheden, de onderhoudsmogelijkheden en bieden u een servicecontract aan voor de periode die u wenst. 
 


KOOP IN VERTROUWEN

ALTEC staat voor Duitse topkwaliteit aan een redelijke prijs met perfecte klantenondersteuning. MediLifting bestaat uit een team van gemotiveerde en gespecialiseerde kinesitherapeuten, verpleegkundigen, techniekers en administratieve medewerkers.